Het stellen van vragen – Ingewikkeld of niet?

interviewer

Blog Seats2Meet

Tijdens mijn avontuur bij Seast2Meet kreeg ik de uitdaging om een kijkje te nemen achter de schermen van; het stellen van vragen.

Ten eerste denk je “ hoe moeilijk kan dat zijn”. Maar toch is het stellen van de juiste vraag niet altijd voor de hand liggend. Stel je jezelf eerst voor? Of kom je met de deur in huis vallen?

Tijdens mijn onderzoek bij Seat2Meet ben ik tientallen verschillende vragen tegen gekomen. De vragen zijn uiteenlopend en hebben allemaal hun eigen vorm. Na enig doorspeur werk zag ik een rode draad, een soort patroon. Bij een bepaald soort vraag kreeg een ondernemer meer antwoord dan andere vragen. Dan aan mij de uitdaging; waar ligt dat aan?

Een leuk onderzoek voor in de herfst, buiten dwarrelen de blaadjes naar de grond het regent af en aan en ik kon lekker met een bak koffie en laptop op schoot aan de slag. Elke vraag heb ik gecategoriseerd en wat blijkt….

Er zijn drie soorten vragen die het meest voorkomen. De eerste vraag is een promotie vraag. Niet daadwerkelijk een vraag, maar meer geleid promotie, waarin een vraag verwerkt is. Want ja, je moet toch een vraag stellen op het platform.

De tweede vraag is een zoekende vraag. Een ondernemer die iemand zoekt voor een bepaalde dienst of expertise. Een leuke, nieuwe manier van solliciteren waar ook een win-win situatie gegenereerd wordt.

De derde vraag is, naar mijn mening, een echte Seats2Meet vraag. Het zijn vragen naar kennis en expertise van een ander. Wij delen graag kennis en dat is ook te merken op het Seast2Meet platform. Het delen van kennis staat, mede, centraal. Zoals Seats2Meet het noemt: Sociaal Kapitaal.

Na mijn onderzoek hebben Nynke Willemsen en ik samen een aantal tips opgeschreven. Hoe zorg je er nou voor dat jij een goede vraag stelt, die bij de juiste personen terecht komt en dat jij ook nog een antwoord krijgt op jouw vraag. Dat wil toch iedereen?

Klik (Hier) om de video te bekijken die de vier tips van “het vragen stellen” weergeeft.

Ik zou zeggen: “ Vragen maar!”

– Nian Wetsteijn-

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *