Kijken, kijken niet kopen

presentator

Je kent het vast wel: Het geven van kennis, workshops en het beantwoorden van alle vragen, maar toch geen sales eruit halen. Tot hoever kan je gaan met het delen van jouw kennis? Uiteindelijk is het delen van kennis (en implementeren hiervan) ook mijn verdienmodel. Het lijkt op een kip en ei spel. Het geven van workshops zorgt voor exposure en meer naamsbekendheid, maar te veel kennis weggeven houdt in dat de potentiele afnemers je misschien daarna niet meer nodig hebben.

Het vinden van een juiste balans is daarom belangrijk. Laatst sprak ik met een ondernemer en die zei: “ Ik geef tips dat je iets moet doen, maar niet hoe”. Ik dacht, in het motto van beter goed gestolen dan slecht bedacht, dit ga ik ook doen. Het geven van tips en tricks blijft leuk en het geven van workshops blijft een mooie tool om potentiele kanten te werven, maar deel met maten.

De echte win is natuurlijk dat na een workshop of na een presentatie, potentiele klanten naar je toe komen en zeggen “Dit hebben wij nodig, wanneer kan je?”. Met SpareSpace zijn we aan het bouwen aan een nieuwe community. Het verbinden van netwerken en communities staat hier centraal. Dit houdt in dat wij ondernemers naar een bruisende locatie meenemen en daar netwerkevents organiseren, met een leuk spelelement!

Vroeger liet ik iedereen gratis deelnemen. Ik dacht des te meer zielen, des te meer vreugd. Maar op een aantal connecties na, kregen wij er weinig klanten voor terug. Een harde les, waarbij wij terug moesten naar de tekentafel om het concept opnieuw te ontwikkelen. Nieuwe ronde, nieuwe kansen!

Ondernemers les: Zorg voor een goed, stabiel verdienmodel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *