Reis van de ondernemer 0.2

event organisator

WordPress VS ondernemer

Nou daar ging ik dan! Mijn eigen website maken met WordPress. Eerst denk je nog: “ Hoe moeilijk kan het zijn”. Wat hij kan, kan ik ook! Ja met enige ervaring…. Het begin ging vlot. Ik had een leuke template uitgezocht en ging aan de slag. Kleurtje hier, fotootje daar, voor ik het wist had ik al een eerste opzet van mijn eigen WordPress site.

Toen kwam het implementeren van de diensten, de buttons en het coderen. Een druk op de knop en heel mijn site was weg. Heel NianConsultancy was foetsie. Volle stress en zweet op mijn bovenlip mailde ik het team van WordPress. Het verbaasd me dat ze überhaupt begrepen hebben wat ik had geschreven. Want vanwege het nare onderbuik gevoel (het idee dat alles weg was) waren mijn zinnen niet bepaald goed geschreven.

Met twee stappen zou het gelukt moeten zijn. Dan zou alles weer terug komen en zou ik weer verder aan de slag kunnen. Stap 1…………. Stap 2………. NIETS!

Uiteindelijk met veel proberen kon ik de site weer terug krijgen, alleen was het niet meer de home site, maar een sub pagina. Ik was in ieder geval blij! Want alle teksten en afbeeldingen bij elkaar rapen vergt enig wat tijd. Dus zo blij als een kind met een ijsje, ging ik verder met mijn website, nouja met de teksten.

Toen ik mijn site liet zien aan een ondernemende vriend, zei hij: “ik ken wel iemand die je kan helpen”. Het eerste wat ik dacht: “Ja dat kost geld en ik ben net begonnen dus geld… heb ik niet”. Voor ik het wist zat ik met de webdeveloper aan tafel. Dit is de webdeveloper die nu deze site heeft gebouwd! En voor we het wisten waren we al 3 uur aan het sparren over de website. De webdeveloper bood aan de website cadeau te doen, omdat hij het fijn vond om te zien dat ik zo ondernemend bezig was. Dan heb je het toch getroffen!

Heerlijk dat netwerk! Soms kost het tijd en energie en soms krijg je er zo veel moois voor terug. Van sparringssesies tot een concreet product. Mijn website heeft het gemaakt, maar het abonnement bij WordPress heb ik gestaakt!

Ondernemers les: Netwerken is key!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *