Reis van de ondernemer 25-02

moderator

Sneaky reclame

In de afgelopen jaren heb ik al heel wat events georganiseerd. Van netwerkborrels tot aan workshops, van groot tot klein, organiseren regelen en structureren is helemaal mijn ding. Maar soms loopt een workshop niet zo als gewild. Er is altijd een minimum aan mensen die aangemeld moeten hebben voor een bepaalde tijd, om het event door te laten gaan. En hoe kom je dan op een extra boost voor jouw event?

Zelf ben ik lid van vele facebook groepen: Business babes, Freelance, Young creators, Dutch girlsboss, noem maar op. Maar in deze groepen mag je eigenlijk alleen maar vragen stellen. Vaak komen suffe vragen voorbij, zoals: Wat vinden jullie van mijn kleuren logo? Welke app hebben jullie voor boekhouding? Wie kan me helpen bij mijn website? Zeker relevante vragen, maar je zou het ook even kunnen googlen. Maar ik dacht ik stel een vraag in de groep, maar meer gericht op de workshop om meer interesse te wekken en hopelijk meer ondernemers aan te trekken.

Ik heb een bericht opgesteld met het thema van de workshop, wat je een beetje kan verwachten tijd en datum en daarbij een kleine vraag, als: Wat zouden jullie nog meer zien tijdens deze workshop? Op een aantal lieve reacties na, zijn er ook altijd mensen die het hele verhaal naar beneden halen. Reacties zoals: “Jij geeft de workshops, dat zou jij moeten weten”, “ als expert zijnde is het heel slecht om te vragen waar je workshop over moet gaan”, en ga zo maar door.

Stiekem wilde ik zeggen, joh ik wilde gewoon een extra boost voor de workshop, maar dacht laten we hier geen energie insteken. Het verbaasd mij dat mensen die zulke dingen reageren daar dusdanig energie insteken. Dat kan je toch veel beter gebruiken voor iets anders? Ik heb mijn mobiel weggelegd en zag de volgende dag dat de mensen onderling door gingen op mijn vraag! Heerlijk om te lezen, maar verder niet relevant voor de workshop helaas. In het begin vindt je het vervelend dat mensen op zo’n manier reageren. Ik zou denken: Laat iedereen lekker in zijn eigen waarde en als het voor jou niet relevant is, reageer dan niet. Maar soms moet je tegen een stootje kunnen en gewoon doorgaan waar je mee bezig bent.

Ondernemers les: Laat je niet kennen. Lekker doorgaan!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *